Saturday, November 22, 2008

part two :: w0rking days @ ptrosc


hari rabu bertarekh 19 november..xde ape yg best sgt..pg tu kitorg cm da kene mara2 siket sbb lmbt register n lmbt pegi roll call dekat SS1.kitorg ditunjukkan cre nk amek kunci loker n procedure2 nye.wahh rumit je since kitorg xde pass..sbb kalau de pass senang bole kua masok tnpe bntuan org sbb pintu2 bilik kat ptrosc 4 sure la kan yg kene de cm access code.then okla..sbb mule2 dpt wat dgn yap n aissah..dudok kat platform.tp a.fakhrin suro transfer wat kirigami lagiey..hahaha...taw x betape xretinye nk wat kirigami yg lawa2..tp improve r an 2nd day da dpt wat kirigami bntuk org..hahaha..tp seksa gak ar..saket2 tekak then kene explain lame2 an..mncbr gak ar..

for 2nd day just normal xde pape menarek..tp bile part balik tu klaka siket.haha.time recap kitorg sume kene kumpol kat zebra crossing tu.abg fakhrin tny de pape crite menarek x?? then si dewaraj ni pon berkate 'hari ini sy sgt gembire.berada di petrojaya membuatkan sy happy kerana jike berade di molecule visitors sudah penat.tp bile dipetrojaya<1st>..visitors bersemangat utk bertny.hari ini pula rmai foreigners.sy gembire bertemu mereka' itulahh crite dewa...ahaha..iye dewa..bayeklah...iyerr...ahaaa...thats ryte...!!

as 4 our 3rd day kitorg still wat bnd yg same..register..letk brg dlm locker,,then g roll call..pastu g station msg2..haa..tp btol la ape dewa ckp..dudok petrojye mmg best.rmai org.n mini show die menarek.antarenye adelah how to remove nail polish n how acetone works as the nail polish remover.dat tyme apply kan siket nail polish cth quetex dekt kuku visitors..n do the same thing on a fake nail.after it dries up 4 quite sometime we use acetone to remove the nail polish.bwat bnd yg same jgak kat fake nail tu.ape yg kite dpt observe..kalau bwat kat kuku manusie...nail plish tu hilang..tp kalau kat fake nail tu die xnk hilg..sbb ape??! haa..act dekt bwh kuku tu ade heat.n acetone can only react with heat.we dont supply any heat to the fake nail..thats why we cannot remove the color..warghh science info! sbb tu la org islam xboley pkai nail polish sbb kalau mati bnd tu ade kat kuku lagiey aye tyme mndi mayat tu x resap so abg fakhrin kate normally diorg akn cabot kuku on the 'body'..


dat day mmg best la..ym tengku mona ank sultan johor ade dtg jgak..dgn membawe bibik2 nye yg bersepah naek ke center bodyguard dibwh tp senanye beliau mmg sgt cm org biase je..sgt bayek friendly..ok la..nice person wlaupon kluarge royal..


utk hari keempat hemmm...sy n zahra' kene g kat station no 7 iaitu future science..dekat2 dgn arif photo tu..guess kitorg kene bwat ape??! kitorg kene ajak kanak2 lukis kat ketas kecik berbentuk segi tige lukis pasal klcc nye view..ayt og the day 'HYE ADIK..NK LUKIS X? JOM KITE LUKIS KALER2 GMBR KLCC..JOM2!' hahaha...station da la last2 so visitors plg awal pon smpi pukol 12 cenggitu..cesss...cm bosan xde nk explain pape...tp esok dok kat molecule kene byk kott explain..


warghh udah penat sbnrnye..tdk rehat ptg..esok my 5th day kerje..whahaha..alhamdulillah..so far so good..dwet gaji yg dpt scre cash pon mseh dlm simpnan..gile nostalgia baii...
hee......sambong di coretan seterusnye...adiosss rkn2!!



6 comments:

wan said...

panajang sial..

nurul eeman said...

argh...kecow r abe..tetttt..

Sumayyah said...

info sc yg baru n berguna pasal nail polish tuh! hoholl:)

S said...

zahra' ?
mcm knal,haha

[i] said...

agak2 come bley karang blog abe san dok? hehehhe

nurul eeman said...

comey?? eemey nye blog la ni..hoho..abe san?? abg ehsan eh??